Help de Huismus

/
0 Comments
U bent waarschijnlijk dol op huismussen. Die over de stoep stuiterende bolletjes veren die zo lekker kunnen kwetteren. Zou u hen willen helpen beschermen? Dat kan.

Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is deze zondag, rond 10 uur ’s morgens in de eigen tuin, op het balkon, in de bloempot of in de hele woonwijk  kijken waar de huismussen zijn. Hiervan maakt u foto’s en die stuurt u naar Huismus Bescherming Nederland. Dat kunt u doen via www.huismus-waarneming.nl.

Het kan een mussen-schuilplaats zijn omdat ze ergens van geschrokken zijn. Het kan een voerplaats zijn omdat er planten staan waar rijpe zaden aan zitten. Het kan badwater zijn omdat het net geregend heeft. Het kan een dak zijn waar ze zitten te zonnen. Maar ook de door u zelf aangebrachte nestgelegenheid is prima. Maak hiervan foto's en upload ze naar huismus-waarneming.nl

De kans is groot dat er zondag al groepjes uitgevlogen huismussen op zoek zijn naar eigen nestruimten voor volgend jaar, maar wie weet bent u een van de weinige gelukkigen die nog de beroemde herfstzwermen in de omgeving heeft.


You may also like

Geen opmerkingen: