Bont voor Dieren verspreidt foto’s van vetgemeste reuzenvossen op vijf Finse bontfokkerijen. Deze reuzenvossen kunnen door overvoeding meer dan 20 kilo wegen in tegenstelling tot een wilde poolvos die 3 á 4 kilo weegt. De overvoeding zet de huid van de vos onder spanning en zorgt ervoor dat de fokker meer bont kan verkopen per vos. Finse bontfokkers hebben toegezegd actie te ondernemen omdat de Finse bontindustrie aan het zogenaamde Welfur keurmerk gaat voldoen. Bont voor Dieren stelt echter dat het inmiddels duidelijk moet zijn dat er geen enkel keurmerk het welzijn kan garanderen van wilde dieren in de bontindustrie. 

In Finland worden steeds meer zogenaamde reuzenvossen gefokt. Deze vossen lijden erg door het extra gewicht, overtollige huidplooien en pootafwijkingen. Het is in Finland verboden om selectief te fokken als dit dierenwelzijnsproblemen met zich mee brengt, maar hierop wordt niet gehandhaafd. De eerste reactie van de bontindustrie -na het publiceren van weerzinwekkende beelden van de reuzenvossen- was dat activisten de overtredingen bij hen of autoriteiten hadden moeten melden. Daarna beweerden de fokkers dat de situatie met vetgemeste reuzenvossen een uitzondering betreft. Door alle commotie geven ze nu aan actie te ondernemen.

 De bontindustrie werkt in Europa aan een keurmerk voor bontfokkerijen, Welfur. Het Welfur keurmerk is dan ook geen onafhankelijk keurmerk, maar een keurmerk opgezet door de bontindustrie zelf. Marja Tiura, Managing Director van de Finse Bontfokkers Vereniging ProFur, beweert dat het Welfur programma geen zieke of vetgemeste dieren accepteert, maar geeft aan dat er in augustus van dit jaar nog een melding binnen was gekomen van vijf vetgemeste vossen. Bij controle door een instantie van de bontindustrie zelf werden er geen dieren aangetroffen.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: "Keurmerken zoals Saga Furs in Finland en het Europese keurmerk Welfur zijn een typisch gevalletje van de slager die zijn eigen vlees keurt. De bontindustrie blijft beweren dat dit ‘incidenten’ zijn, maar hoeveel beeldmateriaal moeten wij verzamelen? Dierenwelzijn kan gewoonweg niet gegarandeerd worden bij wilde dieren gehouden in de bontindustrie. Consumenten hebben recht op de waarheid en keurmerken voor bontproducten zijn pure misleiding."

Bont voor Dieren heeft recent een zaak gewonnen tegen kledingmerk Airforce bij de Reclame Code Commissie met betrekking tot teksten op labels die Airforce gebruikt voor bontkragen op hun winterjassencollectie. Daarop werd beweerd dat het bont ethisch en verantwoord werd gebruikt door Airforce.
De politierechter in Middelburg heeft een man en een vrouw uit de gemeente Borsele veroordeeld wegens verwaarlozing van meerdere honden. Het stel kreeg een houdverbod.

De man en vrouw wonen op een camping. De afgelopen jaren hebben de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn en de dierenpolitie op meerdere momenten geconstateerd dat de vele honden die het stel hield, onvoldoende zorgen kregen en de omstandigheden erbarmelijk waren. De onthouden zorg varieerde van het niet voldoende verzorgen van de vacht en nagels, het niet voldoende voeren en te drinken geven, het gebrek aan schone geventileerde hokken, en het niet inenten van de honden. Tussen eind 2016 en maart 2017 hield het stel meer dan twintig honden.

De officier sprak op zitting haar onbegrip uit over de situatie. Ze eiste werkstraffen en een lange proeftijd van vijf jaar. De verdachten zouden wat het OM betreft ieder één hond mogen houden. De politierechter veroordeelde het stel tot een geheel voorwaardelijke werkstraf met daarbij een zogeheten houdverbod. Gedurende de proeftijd van 5 jaar mag het stel nog maar maximaal 2 honden per persoon houden. De Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn gaat hier toezicht op houden.
Op zaterdag 7 oktober 2017 doen diverse dierenartsen mee met ‘Binnen bij de Dierenarts.’ Dit is de nieuwe naam voor de landelijke open dag dierenartsen die jaarlijks wordt gehouden. Op deze dag nodigen veel dierenartsen het publiek uit in hun praktijk voor een kijkje achter de schermen: de kans eens verder te kijken dan de wacht- en behandelkamer.

Het thema waarbij de dierenartsen kunnen aanhaken is dit jaar `Circle of life: de beste zorg voor je dier.’ Een thema dat mogelijkheden biedt om veel te vertellen over alle levensfases van dieren, en de zorg die daarbij past. Elke praktijk die meedoet, staat op een speciale overzichtskaart op www.dierenarts.nl/binnen-bij-de-dierenarts. Er komen steeds meer praktijken bij.

Elke dierenarts mag zijn eigen programma bepalen en vaak worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo wordt het een gezellig uitje voor jong en oud met rond­lei­dingen, workshops, demonstraties, speurtochten en andere activiteiten. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd gekoppeld aan het evenement, waarmee kaartjes voor Dierenpark Amersfoort te winnen zijn.

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), de beroepsorganisatie voor dierenartsen, is initiatiefnemer van de dag. Dit jaar organiseert zij het evenement voor de zesde maal.
Bij de witgezichtoeistities werd afgelopen week een drieling  geboren. Heel bijzonder omdat de kans hierop minder dan 10% is. In ruim 90% van de gevallen wordt er een tweeling geboren. De ouders hebben het dus erg druk met de verzorging van de kleintjes.

Om de melkproductie goed op gang te brengen krijgt moeder bijzonder eiwitrijk voedsel. Niet alleen sprinkhanen, maar zelfs een gekookt eitje staat deze dagen op het menu. De eerste 2 weken zijn heel spannend, omdat de jongen die bij de geboorte maar zo’n 60 gram wegen, compleet afhankelijk zijn van hun ouders. Pas na 2 maanden gaan de jongen zelf op zoek naar voedsel. Gelukkig kan het jong, dat in maart in Avifauna werd geboren, al meehelpen met de verzorging. De verzorgers zagen haar op de eerste dag al met broer of zus op haar rug. De jongen blijven lang tijd bij hun ouders en vormen een familiegroep van soms wel 10 individuen.

Met deze zachte temperaturen zijn de jongen al de hele dag buiten op het eiland Nuboso te vinden. Op dit eiland is een stukje Zuid-Amerikaans nevelwoud nagebootst, waar niet alleen de oeistities, maar ook andere dwergaapjes klimmen en klauteren. De apen leven hier samen met diverse vogels en wilde cavia’s.

Dwergapen zijn de enige apen met klauwtjes, daarmee kunnen ze vliegensvlug over de takken en door de bomen rennen. Ze bewegen zich voort op vier poten en kunnen makkelijk van de ene naar de andere tak springen. De jonge witgezichtoeistities kunnen zich met deze kleine klauwtjes stevig vasthouden aan de vacht van de ouders.
Dubai-ex-streetgirl Bella is enjoying a lot of attention from visitors at the Cat-Heaven-Relax-Bed. :)

Reserveringen voor een intercontinentaal theetje, een theetafel of een complete High Tea: 06 53 64 30 46....

At Kattencafe Theesalon 't Gooi are living 7 rescued ex-streetcats from Dubai who are having a wonderful life.

The cats travelled to Holland in Summer 2014. But after a long search for new adoption homes, Sandra Hermann decided to set up the catcafe with the unwanted cats. Since the cats are trained and became real entertainers everybody is interested to adopt them. But these 7 cats are not anymore for adoption. If people in Holland would like to adopt they can adopt the so many fostercats who are still waiting a forever home at Sandra Hermann's lady-friends in Dubai.