Bekende fotografen veilen foto's voor het goede doel

/
0 Comments
Bekende fotografen uit binnen- en buitenland komen deze week in actie voor het goede doel. Onder andere Chris de Bode, Martijn van de Griendt, Carla Kogelman, Ilvy Njiokiktjien en Omar Imam hebben foto's gedoneerd voor een grote online veiling. De online veiling vindt plaats bij veilinghuis Catawiki en duurt tot en met vrijdag 6 november. De verwachte opbrengst voor de veiling is bijna 20.000 euro.

De veiling bestaat in totaal uit ruim 70 gedoneerde werken van bekende fotografen Volgens foto expert Lodewijk van Paddenburgh van Catawiki zijn er bijzondere foto's gedoneerd. ''Vooral de foto van Chris de Bode is erg indrukwekkend. De prachtige blauwe ogen van de pas 10-jarige Bashira, vluchteling uit Syrië, vertellen een verhaal dat je meteen grijpt. Maar ook de foto van zilveren camera winnaar Martijn van de Griendt van twee tieners in New York is van hoog niveau''.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan Stichting De Regenboog Groep, die zich inzet voor de opvang van vluchtelingen in Amsterdam. Het geld wordt onder andere gebruikt voor het bieden van een overnachtingsplek, voedsel, kleding en verzorgingsproducten. Met deze veiling hopen de fotografen aandacht te vragen voor de vluchtelingen in Amsterdam en een positief geluid af te geven aan het publieke debat.

De veiling duurt nog tot en met vrijdag 6 november en is te bekijken via: www.catawiki.nl/vluchtelingen-fotoveiling


You may also like

Geen opmerkingen: