Kom op de fiets of met de auto gezellig theetje drinken met de 7 (vd 9 ex-straat)- Aristo-Cats gezellig in 't zonnetje, de katjes kammen en fotootjes maken and relax with the cats!

Uurtje theetje drinken 1 of maximaal 2 personen of 1 familie uit 1 huishouden.

Tafel om handen te wassen bij aankomst en bij vertrek waar ook kammetjes liggen om de katten te kammen
Tafel met thee en koekjes

3 losse tafeltjes met elk 1 stoel en bankje waar je kan zitten of als je met de auto komt kan je ook in je auto zitten met je theetje want de katjes komen vanzelf bij je
De handel in wilde dieren is big business en de exploitatie van wilde dieren brengt risico’s mee voor onze gezondheid, economie, dierenwelzijn en biodiversiteit. World Animal Protection lanceert vandaag daarom een nieuwe campagne gericht op de wereldleiders van de G20. De dierenbeschermingsorganisatie wil een permanent verbod op de handel in wilde dieren, om zowel dieren als mensen te beschermen.

Wereldwijd worden wilde dieren verhandeld alsof het producten zijn. Een gevaar voor dier, mens en planeet, met als meest recente voorbeeld de uitbraak van Covid-19. Hoewel experts waarschuwen dat het risico op nieuwe en krachtigere virusuitbraken alleen maar groter wordt en de wereldwijde handel in dieren als belangrijke risicofactor wordt geschetst, worden wilde dieren ook nu nog volop verhandeld. Zo lang bedrijven winst boven de gezondheid en het welzijn van mensen en dieren plaatsen, blijven de risico’s groot. De legale handel in de EU is jaarlijks 100 miljard euro waard en de wereldwijde illegale dieren- en plantenhandel wordt geschat op 7 tot 23 miljard USD per jaar (cijfers uit 2016).

De wet markets in China hebben afgelopen periode logischerwijs onder een vergrootglas gelegen. Plekken waar dieren op elkaar gepropt in kooien zitten onder deze omstandigheden vormen een broeinest waar dodelijke ziekten kunnen ontstaat.  Zoals we hebben gezien met Covid-19 kunnen deze ziektes vervolgens worden overgedragen op mensen.

De vraag naar wilde dieren zet onverminderd door en beperkt zich niet tot landsgrenzen of specifieke landen. Ook in Nederland worden wilde dieren verhandeld. Zo kennen we in Nederland ook nog reptielenbeurzen waar slangen, kameleons en andere soorten naast elkaar in bamibakjes worden tentoongesteld. En zijn er vogelmarkten met de meest exotische exemplaren in kooien op elkaar gestapeld. Cijfers uit 2014 lieten zien dat er in Nederland toen 0,65 miljoen reptielen (een toename van 160% ten opzichte van de 250.000 reptielen in 2010) en 3,9 miljoen zang- en siervogels werden gehouden (bron NVWA). Recentere cijfers ontbreken.
Met de officiële lancering van Dierenpersburo.nl krijgt Nederland de eerste website met alleen dierennieuws. De site bundelt al het nationale en internationale nieuws over dieren, live cams, video’s en berichten over vermiste huisdieren op één platform.

Dierenpersburo.nl is een initiatief van Merle en Patricia Vuurens, respectievelijk dochter en echtgenote van journalist Rob Vuurens. 'Wij zijn echte dierenliefhebbers en vinden dat dieren meer aandacht verdienen in het nieuws. Ook hebben we gemerkt dat er in Nederland nog geen aparte website is met alleen dierennieuws. Daarom springen wij in dit gat in de markt', legt Merle Vuurens uit.

De website volgt al het nieuws over dieren, gerubriceerd naar soort. Van het bijvoederen van dieren na de bosbranden in Australië tot de ontwikkelingen in dierentuinen die door het Coronavirus gesloten zijn. Van een te water geraakte hond tot de geboorte van het eerste Boer Zoekt Vrouw-veulen. Via live cams kunnen bezoekers meekijken naar Olifanten in Afrikaanse wildparken tot babypanda’s in een Chinees reservaat. De redactie zoekt het internet af naar dierennieuws en zal op termijn meer eigen verhalen en reportages gaan maken.

Bezoekers kunnen ook zelf nieuwstips aandragen. Onder de rubriek ‘animal alert’ kunnen ze vermiste dieren opgeven. Onder het kopje ‘dierenarts’ kunnen bezoekers gratis vragen stellen en advies vragen aan een dierenarts.