Hubert de Givenchy: To Audrey with Love

/
0 Comments
De Franse couturier Hubert de Givenchy is een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw. Hij werkte in dezelfde tijd als Christian Dior en CristĂłbal Balenciaga en is dus met recht een levende legende in de geschiedenis van de haute couture. In nauwe samenwerking met Monsieur de Givenchy zelf presenteert het Gemeentemuseum een groots opgezet retrospectief van zijn oeuvre Ă©n een eerbetoon aan zijn prachtige muze Audrey Hepburn.

Hubert de Givenchy – To Audrey with Love geeft een uniek inzicht in De Givenchy’s werk dat de tijdspanne van een halve eeuw omvat, van de opening van Maison de Givenchy in 1952 tot zijn terugtreden bij het modehuis in 1995. De couturier zelf heeft talrijke van zijn meest geliefde creaties geselecteerd, waarvan sommigen nog nooit eerder voor publiek werden tentoongesteld.

De tentoonstelling zal deels speciaal gewijd zijn aan de bijzondere vriendschap en samenwerking tussen Hubert de Givenchy en Audrey Hepburn. Deze creatieve band begon in 1953 en bleef voortbestaan gedurende Hepburns leven. Als actrice droeg Hepburn de creaties van De Givenchy in enkele van haar meest bekende films, zoals How to steal a Million en Breakfast at Tiffany’s. De tentoonstelling zal schitterende ontwerpen tonen van Hubert de Givenchy, deels gedragen door Audrey Hepburn, maar ook ontwerpschetsen, tekeningen, foto’s en filmbeelden.


You may also like

Geen opmerkingen: