Crowdfundingplatform voor dierenprojecten grandioos succes

/
0 Comments
Meer dan duizend kilo voer voor katten, honden, paarden, egels, kittens en konijnen. Honderden medisch gerelateerde artikelen zoals vlooienbestrijding, ontwormingsmiddelen, insulinespuiten en operatiekragen. Een flink aantal krabpalen, hokken en speelgoed. En nog diverse bijzondere artikelen zoals chipreaders, tondeuses en vetbedden. De vraag voor donaties van dierenasielen en andere stichtingen die zich inzetten voor dierenwelzijn is groot! Stichting DierenDonatie.nl heeft in het tweede jaar van haar bestaan weer ontzettend veel van hen kunnen helpen dankzij het crowdfundingplatform dat zij bieden.

De kern van het succes: donateurs kiezen zelf heel gericht aan welk project zij doneren, zodat het geld niet op een grote hoop terecht komt. Bovendien bestelt DierenDonatie.nl de producten, zodat de donaties gegarandeerd goed besteedt worden. Om dat te laten zien maken de stichtingen foto’s van de dieren met de verkregen producten. Dat mag altijd op veel waardering van donateurs rekenen! Stichting DierenDonatie.nl gelooft in de kracht van social media. Zelf heeft de stichting inmiddels zo’n 4000 volgers op Facebook. Veel dierenasielen en – opvangcentra hebben al een groot bereik, maar weten dit nog niet altijd om te zetten in donaties. DierenDonatie.nl helpt daarbij op een unieke manier. De aangemelde projecten komen op de website, Facebook en in de nieuwsbrief. De stichtingen zelf ontvangen tips om het project ook via hen onder de aandacht te brengen. Nadat het project gehaald is, krijgen zij geen geld maar goederen uitgekeerd.

In november van dit jaar is een kersvers – onbezoldigd – bestuur aangetreden om het platform te laten groeien. Bianca Ippel. Daniëlle de Jonge en Yvette Eimers zijn alle drie ondernemer en weten hoe ze dat kunnen realiseren. De behoefte van zowel dierenstichtingen als donateurs blijkt groot, alle reden dus om verder te professionaliseren. En die ambitie wordt waargemaakt! In de eerste maand hebben zij er, samen met de crowd, voor gezorgd dat meer dan tien projecten succesvol zijn afgerond. De aanvragen, en ook de donaties, stromen binnen. In deze tijd van het jaar merkt DierenDonatie.nl natuurlijk dat mensen extra warmte willen schenken aan dieren die hulp nodig hebben. Met een minimale donatie van €5 kan al worden bijgedragen aan projecten zoals een vangkooi voor gedumpte konijnen, een vogel volière of weegschaal voor kittens. Alle informatie over projecten, resultaten en de werkwijze staat op www.dierendonatie.nl.


You may also like

Geen opmerkingen: