‘Dumpkip’ krijgt nieuw leven in Nieuw-West

/
0 Comments
Er was al een opvang voor katten, konijnen en honden, maar vanaf vandaag is er ook een voor kippen. In de Fruittuin van West kunnen pechvogels die door hun baasje zijn achtergelaten voortaan rustig oud worden. Tegen een kleine vergoeding kunnen mensen die op hun haan of hen zijn uitgekeken, hun vogel komen brengen.

Nog niet elke kip wordt netjes gebracht, sommige vogels worden simpelweg gedumpt op kinderboerderijen of in parken. Peter van Poelgeest houdt zich in opdracht van de GGD bezig met dieren, en is ook zo nu en dan actief als ‘kippenvanger’. "De kip is het meest gedumpte huisdier", aldus van Poelgeest. Volgens hem is het best moeilijk ze te vangen, en moet je zeker niet achter ze aan gaan hollen. "Als je een beetje voedsel neerlegt lopen ze zelf een kooi in. Ze zijn immers gedomesticeerd."

De Tuin van West is een fruitboomgaard in Nieuw-West. Het is niet toevallig dat de kippen juist daar een nieuw heenkomen vinden. De kippen houden namelijk van de boomgaard, maar de bomen houden net zoveel van de kippen. "Kippenmest is de beste mest", zo weet Van Poelgeest. De kippen worden verzorgd door de eigenaar van de Tuin van West, die hiervoor al 200 eigen kippen had.


You may also like

Geen opmerkingen: