Nog nooit telde het vogelpark zoveel broedende ooievaars. 14 wilde ooievaarskoppels hebben dit jaar een nest gemaakt. Niet alleen op de bestaande nestpalen, maar ook in boomtoppen en zelfs bovenop de flamingo volière. De helft van deze broedparen ziet Avifauna jaarlijks terugkeren. De natuurlijke en veilige omgeving en het aanbod van voldoende voedsel en nestmateriaal zorgden dit jaar voor het recordaantal. Al 14 jongen zijn uit het ei gekropen en 4 koppels zijn nog aan het broeden. Je ziet de ooievaars overal in het park, op zoek naar voedsel om de vele jongen te kunnen voeren.

Het gaat gelukkig steeds beter met de ooievaar in Nederland. In de jaren 70 van de vorige eeuw waren ze door o.a. het verdwijnen van geschikt leefgebied bijna uitgestorven. Mede door herintroductieprojecten heeft de populatie zich gelukkig kunnen herstellen.
De Dierenbescherming verwacht dat het steeds moeilijker wordt om de jaarlijks 25.000 dieren in haar dertig asielen binnen drie maanden te herplaatsen. Dat lukt nu nog in 80% van de gevallen, maar dat percentage staat onder druk. Asielen vangen tegenwoordig vaker zieke dieren en dieren met een gedragsprobleem op.

Niet alleen medische kosten vormen een probleem, ook het dreigende tekort aan professionele gedragsdeskundigen staat een snelle plaatsing van met name honden in de weg. Die kunnen door hun gedwongen langdurige verblijf in het asiel nog apathischer, nerveuzer of soms ook agressiever worden. In de campagne #geefommij, die vandaag begint, vraagt de Dierenbescherming aandacht voor de speciale begeleiding die nodig is om ook deze dieren in de opvang geschikt te maken voor een nieuwe baas.

Asielbeheerders geven aan dat ze veel vaker dan vroeger dieren opvangen waar iets mee aan de hand is. Opvangcentra voor dieren krijgen zo meer en meer de functie van 'dumpplek'. De Dierenbescherming vermoedt dat juist de graag geziene huisdieren makkelijker van eigenaar veranderen door tussenkomst van het internet. Grotere en 'stoere' honden, zoals herders en Staffordshire terriërs zijn behoorlijk populair. Hun karakter maakt ze echter zeker geen beginnershond. Een verkeerde opvoeding leidt dan regelmatig tot teleurstellingen en afstand van de hond aan het asiel.

De Dierenbescherming stelt dat asielmedewerkers aangeven hoe lastig het is om de veranderde praktijk het hoofd te bieden. "In een ideale situatie zouden we honden met gedragsproblemen bijvoorbeeld elke dag meerdere keren trainen, maar daar hebben we simpelweg de mankracht niet voor", zegt een gedragsdeskundige van een asiel van de Dierenbescherming.

De opvang van dieren wordt in Nederland twee weken door de gemeente betaald. Dat geldt alleen voor zwerfdieren. De rest van de kosten is voor het asiel. Vooral langdurige medische kosten drukken op de begroting. De organisatie wil met de campagne enerzijds meer bewustwording voor de nieuwe uitdagingen waar de asielen van de Dierenbescherming mee te maken hebben, maar wil anderzijds natuurlijk graag gulle giften ontvangen om de dieren in het asiel snel aan een nieuwe baas te kunnen blijven helpen. De campagne bestaat onder meer uit spotjes op radio en TV, advertenties in tijdschriften en kranten en aandacht op www.dierenbescherming.nl en social media van de Dierenbescherming.
Donderdag 16 juni, 10.30 uur presenteert beeldend kunstenaar Sandra Hermann Photography the Netherlands haar verhaal over schoonheid en met haar fotografie van vrouwen wil zij laten zien dat elke vrouw kan schitteren. Met de juiste make up, haar, kleding, belichting, art-directing en styling weet Sandra elke vrouw neer te zetten als een pure schoonheid zo

Via haar kattencafe / theesalon: 'High Tea in Cat Heaven,' gelegen in Villa 14 - 't Gooi, te Hilversum, wil zij uitdragen waarom dieren zo belangrijk zijn voor mensen en mensen voor dieren.'

Kom donderdag 16 juni 2016 naar Gooische Vrouwenzaken in Laren en neem je vriendinnen mee! Het wordt een zeer bijzondere ochtend vol informatie om nooit meer te vergeten en Sandra zal de geheimen onthullen hoe je op z'n mooist op de foto kan staan. Gooische Vrouwenzaken is een network event met lunch, erg gezellig ook nog!
Holland's first catcafe / teasalon ' High Tea in Cat Heaven,' with 6 ex-streetcats from Dubai, is located in Villa 14 - 't Gooi where photostudio Sandra Hermann Photography The Netherlands is located as well.

 Voor reserveringen voor de theesalon en boekingen voor de fotostudio kan gebeld worden met telnr: 06 53 64 30 46
Is there anyone in Dubai who can keep and feed this cat in a safe garden / safe neighbourhood?
This cat needs safety and security. He is taken from SZR to the clinic last Thursday for castration and is still there.

Please contact Sandra Hermann Photography-Dubai if you can keep and feed him in your garden. Or call immediately 050 - 870 23 25

He only can stay at the clinic latest on comin...g Thursday 19th of May. If nobody has place in the garden, he will be released back to the SZR where he was staying. He is skin over bones, but this does not show on the picture.

Is er iemand in Nederland die deze kat will adopteren? Contact Sandra Hermann Photography Dubai of bel haar direct op: 00 971 50 870 23 25
De Week van het Huisdier, die dit jaar van zaterdag 14 tot en met zondag 22 mei door het hele land gehouden wordt, staat helemaal in het teken van 'het nieuwe huisdieren houden'. Het LICG, organisator van de week, brengt in deze week onder de aandacht dat de inzichten in het houden van huisdieren zijn veranderd.

Sommige vastgeroeste gewoontes kunnen niet meer anno 2016. Denk bijvoorbeeld aan Ă©Ă©n konijn in een klein hokje, trainen door straffen in plaats van belonen, de slipketting als correctiemiddel, een goudvis in een kom en eenzijdige of verkeerde voeding van vogels en reptielen.

In de kijk op dieren houden is veel veranderd. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe trainingsmethoden voor honden en er zijn nieuwe inzichten in de rashondenfokkerij om erfelijke aandoeningen tegen te gaan. Het chippen en registreren van honden is inmiddels verplicht, maar ook het chippen van katten raadt het LICG zeker aan.

Tegenwoordig moet iedereen die bedrijfsmatig dieren houdt een bewijs van vakbekwaamheid hebben en mensen behoren bij de verkoop van een dier informatie op papier mee te krijgen. Er is nu ook een huisdierenlijst voor zoogdieren die bepaalt welke dieren men mag houden.

Ook wordt er veel meer internationaal gereisd met dieren. Steeds meer honden mogen mee op vakantie en veel mensen willen zwerfdieren helpen door ze naar Nederland te halen. In het buitenland heersen echter soms ziekten die bij ons niet voorkomen en het risico op besmetting neemt daarmee ook toe. Het LICG vertelt waar mensen op moeten letten.

Tijdens de Week van het Huisdier zal het LICG een online magazine publiceren waarin een aantal aspecten van 'het nieuwe huisdieren houden' belicht wordt. Op de website is bovendien steeds recente informatie te vinden over het houden van huisdieren. Het LICG hoopt er zo aan bij te dragen dat elke huisdierbezitter helemaal up-to-date kan genieten van zijn huisdier.
Sandra Hermann Photography The Netherlands is in Dubai til 20th of May 2016 and she is looking to photograph women who keep themselves busy with the help of rescueing animals and bringing communication & education. Call: 050 - 870 23 25
Sandra Hermann Photography The Netherlands is in Jumeirah from 1st of May til 20th of May for photography and assisting her lady-friends with the sad situation of stray cats / dogs in UAE without future. If she or you can find people in Holland before her departure who are interested to adopt foster-cats / dogs, she is ready to travel back to Holland with the animals. Call her on: 050 870 23 25 or by PM here on FB.

Zijn er mensen in Nederland die een toekomstloos (zwerf)-katje of hond willen adopteren uit Dubai / UAE, neem contact op met Sandra Hermann Photography-Dubai via de prive berichten of bel direct met 00 971 50 870 23 25. De situatie van (zwerf)dieren in Dubai / UAE is dramatisch, wie wil helpen?