Stichting ActieZwerfhonden is het goede doel in de televisie uitzending Sterren op het Doek van omroep Max.  Op 3 september wordt ActieZwerfhonden ambassadeur Ria Bremer terwijl zij door Hanneke Groenteman wordt geĂŻnterviewd, door drie kunstenaars geschilderd. Ria, die vooral bekend is geworden als AVRO presentatrice, mag 1 schilderij mee naar huis nemen en de andere twee worden via de site www.wiebiedtermeer.nl gedurende 1 week geveild. De opbrengst heeft Ria  bestemd voor ActieZwerfhonden die het geld zal aanwenden voor het sterilisatieproject onder de zwerfhonden van Ayvalik.

Ria: ”Sinds vijf jaar probeer ik als ambassadeur iets te doen voor deze club fantastische vrijwilligers. Ik voel me vaak heel machteloos. Er is zoveel … Natuurlijk zijn er zoveel mensen die een steuntje of meer nodig hebben. Maar naast die mensenwereld is de wereld van de dieren ook zo belangrijk. Respect voor de mens begint eigenlijk bij respect voor dat andere levende wezen, voor het dier. De manier waarop ActieZwerfhonden het probleem van de zwerfhonden aanpakt spreekt mij aan. Het is geweldig hoe mensen honden redden en ze een nieuw veilig plekje bezorgen maar de kern van het probleem los je daar niet mee op en met de sterilisatieprogramma’ s doe je daar wel iets aan. En daar maakt ActieZwerfhonden zich sterk voor.”

Zwerfhonden in Turkije zijn vogelvrij. Ze worden door de overheden gedood, gedumpt in onbewoonde gebieden om daar van de honger te sterven of opgesloten in afgrijselijke asielen.

ActieZwerfhonden zet zich al jaren in om de zwerfhondenpopulatie in Turkije terug te dringen op de enige structurele en humane wijze namelijk het vangen, vaccineren, steriliseren en terugplaatsen van de honden.

Na de sterilisatie van 1000 katten op het eiland Cunda in 2013, was het in 2014 tijd voor een volgende stap, een grotere stap, een professionelere stap. Een stap die – door de methodische werkwijze en wijze van documentatie – alle zwerfhonden in Turkije zal helpen. De campagne moet een handvat gaan vormen voor alle gemeentes in Turkije.

In het Turkse  Ayvalik leefden, in een cirkel van 15km. gerekend vanuit het centrum van de stad zo’n 1500 zwerfhonden (Het eiland Cunda valt binnen deze cirkel). Het aanvankelijke doel, het steriliseren van 1200 honden in 2014 zodat de 70% norm bereikt zou zijn, is gehaald. Een prestatie om trots op te zijn! Het aantal nestjes was afgelopen jaar al aanzienlijk minder. Het dierenwelzijn is aanmerkelijk verbeterd.

Stilzitten en achterover leunen is er echter niet bij. Om een aantal redenen zal de stichting meer campagnes houden en een groter percentage honden steriliseren dan dat bij andere projecten het geval is. Bewezen is dat als 70% van de teefjes gesteriliseerd is de hondenpopulatie af zal nemen omdat er meer dieren langs natuurlijke weg zullen overlijden dan dat er pups geboren zullen worden.

Echter niet gesteriliseerde dieren lijden; honden door verwondingen die ze overhouden aan de vechtpartijen om loopse teven en teven omdat ze naast hun eigen uitgemergelde lijven ook nog eens hun pups moeten voeden en pups omdat ze door ondervoeding verzwakt en dus vatbaar voor alle mogelijke ziektes zijn.

Zo zijn er in januari 2015 207 honden gesteriliseerd die op de vuilnisbelt van Ayvalik leven. Hele schuwe honden. Een team van gespecialiseerde hondenvangers heeft de honden met behulp van een blaaspijp (verdoving) gevangen. De vuilnisbelt heeft door het altijd aanwezige voedsel een aanzuigend effect op de honden uit de omgeving. Het teveel aan honden op een relatief klein oppervlak zorgt voor vechtpartijen. De honden lijden door verwondingen. Ook is de verspreiding van besmettelijke ziektes door het grote aantal honden per vierkante meter enorm. Daarnaast zijn veel honden ziek door het eten van verrot of vergiftigd voer.

Daarnaast is Ayvalik een vakantie oord; eind mei komen duizenden Turken met hun honden naar hun vakantiehuizen. Veel van deze honden zullen niet gesteriliseerd door de straten van Ayvalik struinen om vervolgens in september al dan niet zwanger met of zonder nest in Ayvalik achtergelaten te worden. Het maakt het werk van de stichting moeilijker maar niet onmogelijk. Ze gaat door voor het welzijn van de honden en om een voorbeeld te stellen voor Turkije.
Dierenbeschermingsorganisaties Ongehoord en Bont voor Dieren luiden de noodklok over het lot van miljoenen nertsen onder Nederlandse nertsenfokkers. Schokkend beeldmateriaal dat in handen is van Ongehoord laat ernstige misstanden zien in Nederlandse nertsenfokkerijen, de nertsen hebben pijnlijke ontstekingen en verwondingen. De beide organisaties vragen aandacht voor de bijna zes miljoen nertsen in Nederland wiens lot deze week afhangt van 160 nertsenfokkers en de rechter.

Donderdag 3 september dient het hoger beroep dat de overheid heeft aangespannen tegen de nertsenfokkers. De rechter beslist in het hoger beroep of het nertsenfokverbod definitief van de baan is. Niet toevallig publiceren de beide dierenbeschermingsorganisaties vandaag beelden van bontfokkerijen. De foto’s en video’s zijn gemaakt op nertsenfokkerijen in Nederland, maar ook op fokkerijen in Polen, Letland en Litouwen met een Nederlandse eigenaar. Op de beelden, die te bekijken zijn op de website dutchfur.nl, zijn nertsen te zien in krappe kooitjes, veelal met gapende wonden en ontstekingen.

Johan Boonstra, van het Nederlandse Ongehoord: “We hebben tijdens voorgaande onderzoeken naar varkens, kippen en konijnen heel veel dierenleed gezien, maar de nertsenfokkerij slaat alles. Wilde dieren in een kooitje stoppen leidt onvermijdelijk tot stress en frustratie, waardoor ze ziek worden, elkaar aanvallen en stereotiep gedrag vertonen.”

De nertsenfokkers hebben altijd gezegd dat een verbod in Nederland zal leiden tot meer fokkerijen in het buitenland. Volgens hen zouden de dieren in Spanje of Polen slechter worden behandeld dan in Nederland. Boonstra: “Op de beelden die Ongehoord vandaag naar buiten brengt, zie je dat de Nederlandse nertsen er minstens even slecht aan toe zijn als hun Poolse of Litouwse soortgenoten. Dat een nertsenfokverbod slechter zou zijn voor de dieren is dus niet waar.”

Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren: “De welzijnsdiscussie is b
ij de nertsen, in tegenstelling tot de discussie rond het vossen- en chinchillaverbod, amper gevoerd. Het was de ethische overtuiging dat je dieren niet hoort te doden enkel voor hun vacht dat de doorslag gaf voor het uiteindelijke nertsenfokverbod. Daar hebben we samen met de Dierenbescherming hard voor gevochten. De beelden van Ongehoord bewijzen echter dat het niet enkel het nutteloze lot van een pelsdier is wat ons zorgen moet baren, maar ook het leven van deze arme dieren in draadstalen kooitjes.”

Voor de dierenbeschermers van Ongehoord en Bont voor Dieren is het een hard gelag dat juist de compensatie het verbod tegen houdt. Van Gemert: ”De nertsenhouders zijn de miljonairs onder de boeren. Een nertsenhouder maakt tonnen winst. Daarnaast hebben ze nog negen jaar om over te schakelen naar een andere bedrijfstak, dat is ruimschoots voldoende als compensatie. Desalniettemin wordt er door de Tweede Kamer nog 28 miljoen euro vrijgemaakt om de sloop van de houderijen te vergoeden.”

Boonstra: “Twee van de onderzochte boerderijen op dutchfur.nl zijn van de gebroeders Leeijen. Zij stonden in 2013 nog in de quote 500. Moeten zij belastinggeld krijgen voor een immorele bedrijfstak?”

De welzijnseisen, het dreigende verbod, maar vooral de goedkope arbeidskrachten hebben de Nederlandse bontproducenten naar het buitenland gelokt. Volgens een Deens magazine van nertsenhouders bezitten Nederlanders in dertien verschillende landen 44 nertsenfokkerijen.

Voor de Nederlandse dierenbeschermers van Ongehoord en Bont voor Dieren is dit reden om samenwerking te zoeken met dierenbeschermingsorganisaties in Litouwen en Polen. Samen willen ze het reilen en zeilen van Nederlandse nertsenhouders in kaart brengen en een einde maken aan de bontindustrie.

Dierenasielen door het hele land verbreken steeds vaker hun band met de Dierenbescherming. Ze vinden dat de Dierenbescherming te weinig ondersteuning biedt, terwijl wel van de asielen verlangd wordt dat ze collectegeld afdragen. Bovendien bedreigt de Dierenbescherming met de oprichting van twee grote dierenopvangcentra en het plan voor nog meer het voortbestaan van de bestaande asielen.
Inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hebben op 20 augustus in gemeente Stadskanaal 30 konijnen en 4 katten bij de eigenaar weg moeten halen. De dieren zaten in plastic bakken die daar helemaal niet voor bedoeld waren en hadden geen water en onvoldoende eten tot hun beschikking. Ze waren hierdoor sterk vermagerd en in slechte conditie. De dieren zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze goede verzorging krijgen en op kunnen knappen. Tegen de eigenaren is proces-verbaal opgemaakt.

De LID-inspecteurs waren door de politie Stadskanaal gevraagd te assisteren bij deze zaak na een melding over mogelijk dierenleed op het adres. In de sterk vervuilde woning bleken 15 angorakonijnen, soms met twee bij elkaar, in vieze en te kleine plastic bakken te zitten. Ze hadden geen water en alleen gras om te eten waardoor ze allemaal veel te mager waren. De inspecteurs en agenten vonden ook drie al overleden konijnen en tijdens hun aanwezigheid stierf er helaas nog een. Behalve de konijnen zaten er ook nog twee katten in een smerige hondenbench. Een oud hondje lag in een bananendoos te slapen, dit dier zag er wel goed uit. Na verder onderzoek bleken er in een zwaar gebarricadeerde schuur nog eens 15 konijnen en 2 katten te zitten. Ook deze dieren zaten in de vuiligheid, zonder geschikt eten en drinken.

De meegekomen dierenarts oordeelde dan ook dat alle dieren, behalve de hond, onmiddellijk uit deze onhoudbare situatie weg moesten. Na overleg met RVO.nl* zijn in totaal 30 konijnen en 4 katten meegenomen en overgebracht naar een opvangadres waar ze goed verzorgd worden. Voor het oude hondje, die wel in goed conditie was, is het beter dat het niet uit de vertrouwde omgeving wordt weggehaald. Deze mag blijven, controle op gezondheid en welzijn blijft plaatsvinden. Voor de eigenaar wordt ook hulp gezocht, maar deze draait wel op voor de kosten

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt in iedere zaak of de betrokkene een strafbeschikking krijgt - vaak een boete - of dat de zaak voor de rechter zal worden gebracht.
 

URGENT!!
Looking for a foster or forever home . He is out on the road since long now. He keeps roaming around the qusais industrial area. Very friendly and playful dog. Understands basic commands as well. Good with cats and other dogs. Please share if you can't foster.

https://www.facebook.com/christina.davison.773

This picture is for sale in different sizes.
Sizes: A6 - A5 - A4 - A3 - A2 - A1
For more information: 050 - 870 23 25 Dubai or:
06 53 64 30 46 Holland.


Sandra's love for freedom is immense. Sandra's happiness is to see birds in freedom and happiness.
Whoopi was a little craw who choosed to live with Sandra and in the same time he kept his freedom. Sandra understood his happiness and that is why the secret of her life with a wild bird could be possible.
...
See Sandra's Art of Life on YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=kIw65N-gNrw
Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op woensdag 12 augustus in Landgraaf een hond bij zijn eigenaar weggehaald nadat deze weigerde de zwaar verwaarloosde vacht van het dier te laten verzorgen. De hond is overgebracht naar een opvangadres waar het de juiste verzorging krijgt. Gemaakte kosten voor opvang en behandeling worden op de eigenaar verhaald.

De zaak kwam eind juli aan het rollen na een melding bij landelijk meldpunt 144 waarna een agent van de dierenpolitie en de LID-inspecteur op het adres zijn gaan kijken. Daar troffen ze een Yorkshire terriër met een zwaar verwaarloosde vacht aan. Het dier zat onder de klitten en de vervilte stukken zaten helemaal aan elkaar gekoekt. De inspecteur vermoedde dat er al zo'n twee jaar niet goed voor de hond was gezorgd. Na overleg met RVO.nl* heeft de eigenaar opdracht gekregen om voor 11 augustus met de hond naar een trimmer te gaan en, als dat nodig blijkt, een dierenarts te bezoeken.

Toen woensdag de LID-inspecteur kwam controleren bleek dat de hond er nog net zo slecht bij zat en dat de eigenaar geen trimmer of dierenarts had bezocht. Daarop is er een dierenarts bijgehaald en die bevestigde de verwaarloosde staat van de vacht. De hond heeft daar erg veel last van, alleen al door het gewicht van de smerige en verklitte vacht. Verder ontdekte hij ernstig tandsteen en tandvleesproblemen en ingegroeide teennagels. Nadat deze bevindingen met de RVO waren gedeeld werd opdracht gegeven om de hond in bewaring te nemen en over te brengen naar een opvangadres waar het dier de juiste verzorging krijgt. De eigenaar draait op voor de gemaakte kosten.

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt in iedere zaak of de betrokkene een strafbeschikking krijgt - vaak een boete - of dat de zaak voor de rechter zal worden gebracht.

Ali al Hammadi in Animal Extra - 2014

Sandra: ' We can judge the heart and the cultural level of someone according the love for animals. If all people would behave with respect & responsability, it would be a LOVEly world,..'
' To Respect Nature is Respecting Yourself '
'Stuitend', zo noemt de Dierenbescherming het plan van het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam om 2400 van de 3000 damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) af te laten schieten. De damherten zouden voor schade en overlast zorgen in de omgeving en binnen de AWD een bedreiging vormen voor kwetsbare planten. De Dierenbescherming vindt het voorgestelde plan buitenproportioneel en wijst erop dat de overlast in de afgelopen jaren al enorm is teruggebracht. Daarnaast zijn er ook voor eventuele schade aan de natuur alternatieven beschikbaar. Om dit standpunt kracht bij te zetten en afschot te voorkomen start de Dierenbescherming op zaterdag 8 augustus een petitie op dierenbescherming.nl/ZEGNEE. De verzamelde handtekeningen worden begin september aangeboden aan de verantwoordelijk wethouder in Amsterdam.

Van 3000 damherten in de AWD nu, naar 600 straks, daar komen de plannen van het college van B&W van Amsterdam op neer. Om dit te realiseren moeten 2400 gezonde dieren worden afgeschoten. Dit onzalige plan is volgens de Dierenbescherming onnodig en zal veel dierenleed tot gevolg hebben. Zowel onder de damherten, die ineens actief bejaagd gaan worden, als onder de overige dieren in het gebied door verstoring dat de uitvoering van dit plan tot gevolg zal hebben. Het mag duidelijk zijn dat de Dierenbescherming tegen dit plan is.

Als argumenten voor deze drastische ingreep worden schade en overlast in de omgeving van het gebied aangevoerd. Er zijn echter op cruciale plaatsen hekken rond het gebied geplaatst. Sindsdien zijn er aanzienlijk minder problemen. Dat daarnaast een groot aantal herten een effect heeft op de natuur is voor de Dierenbescherming geen argument om zoveel gezonde dieren te doden. Kwetsbare planten zijn bovendien door het toepassen van alternatieven te beschermen. Dat kan bijvoorbeeld door het plaatsen van tijdelijke hekken of aanplanten van prikkelstruiken als duindoorn.

Geen hert meer te zien
Ongeveer een miljoen mensen bezoekt elk jaar het unieke natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen. Velen komen speciaal voor de damherten die daar tijdens een wandeling veelvuldig te zien zijn. De dieren zijn namelijk niet erg schuw omdat ze in alle vrijheid in het gebied kunnen leven. Daar komt, als de plannen van het college van B&W van Amsterdam doorgaan, dus snel verandering in. Er blijven dan slechts 600 dieren over die door het 'actieve beheer' (lees jacht) bovendien schuw zijn geworden en zich niet meer aan het publiek zullen laten zien.



This all started after I read an explanation of why cats go about repeatedly exploring the same areas: it’s partly to establish and survey their territory, but they’re also practicing ‘mobile’ hunting: moving about, being curious, and poking their noses around in the hopes of upsetting potential prey and finding a meal. So what if my cat, while out on patrol, actually found its prey?

Surely this would bring him one step closer towards a more fulfilled and self-actualized indoor kitty existence. I imagined hiding little bowls of food around the house… then I imagined me actually refilling these bowls.

Then I imagined having to move them around to different hiding spots, spilling, forgetting, and every so often, perhaps only after following a trail of ants, finding one undiscovered and rancid. Hmmm, maybe there’s a way to hide something else, a way to hide something other than food, a way to make something not-food = food…

Read more by Ben Millam.
De Dierenbescherming is de Nederlandse partner geworden van de door Yoko Ono gelanceerde schaak-app 'Doggie Chess'. In de game voor iPhone en iPad zijn de bekende schaakstukken vervangen door honden van verschillende rassen. Zo is de Koningin een Dalmatiër, zijn de torens Labradors en de pionnen Teckels. Met de app wil Yoko aandacht vragen voor dierenwelzijn en dierenopvangcentra financieel steunen. 20% van de opbrengst van de in Nederland verkochte app's gaat naar de Dierenbescherming om onder andere dieren in de opvangcentra te helpen.

Yoko Ono, artiest, muzikant, activiste en weduwe van Beatle John Lennon, heeft al belangstelling in het schaakspel sinds 1966 toen zij het volledig uit witte stukken bestaande werk 'Play by trust' presenteerde. Later was ze betrokken bij de ontwikkeling van lesmaterialen voor scholen waarbij het schaakspel een belangrijke plek innam. Meer recent leidde dat tot de ontwikkeling van de app 'Yoko Chess' en daar is nu een variant van gelanceerd waarbij honden de schaakstukken vervangen. Met een deel van de opbrengsten van de internationaal uitgebrachte app wordt per land een organisatie gesteund bij haar werk. De Dierenbescherming is er trots op dat zij dat in Nederland is geworden.

Voor de app stonden echte honden uit dierenopvangcentra model. Honden als Amir, een witte Bulldog (Ridder op het schaakbord) die in Zwerfdierenopvang De Nomadenhof in Sneek zit, een hond als Amanda, een zwarte Labrador (Toren in het spel) uit Dierenopvangcentrum Enschede of 'Koning' Timo, een herdershond in Dierenopvang De Wissel in Leeuwarden. Op dit moment verblijven er zo'n 350 honden in de dierenasielen van de Dierenbescherming. Deze honden zijn allemaal op de website ikzoekbaas.nl gezet in de hoop een nieuw thuis voor ze te vinden. De opbrengsten uit de app dragen bij aan het verzorgen van -en het zoeken van een nieuw thuis voor- deze en andere dieren in de opvangcentra van de organisatie.

De schaak-app met honden 'Doggie Chess' is beschikbaar voor iPhone en iPad en kost Euro 2,99 in de app-store van Apple, Euro 0,50 van elke in Nederland gekochte app komt gaat naar de Dierenbescherming.
The recent killing of a popular lion named Cecil by an American dentist in Zimbabwe sparked considerable outrage on social media and elsewhere against safari hunting. The event has also brought to light the role that airlines play in transporting trophy kills as cargo, and may have contributed to changing airline policy. On Monday, Delta Air Lines became the latest carrier to change its rules about transporting hunting trophies. Its announcement came as a group of airlines including Air France, KLM, Iberia, IAG Cargo, Singapore Airlines and Qantas signaled last week they would ban the transport of trophy-hunting kills, according to Paul Ferris, the campaign director at SumOfUs.org, a consumer-based petition agency in Brooklyn, which has pressed for changing cargo policies.